Prøv en....tønne

De fleste kajakkpadlere har et utvalg mer eller mindre vanntett pakksekker. Du vet, disse posene i tynt stoff som du fyller med ting, og ruller sammen på toppen og klipser sammen. De er gode disse posene. Men noen av våre poser har, over tid, vist seg å ikke være heeelt vanntette. Og selv om de er vanntette, så blir selvet stoffet posen er laget av, vått. Dette medfører at de må tørkes ved hjemkomst.

Ved en tilfeldighet fikk vi kikke oppi lastelukene til Phil Clegg under et kajakksymposium ved Sea Kayaking Cornwall i 2014. En interessant ting var at Phil pakker de vanligste tingene han ALLTID har med seg i en pakk...tønne. Jepp, en liten tønne i plast med skrukork. Dette er naturligvis ikke noe nytt for dem som ferdes i smale båter. Kano-padlere har i mange år pakket både mat og utstyr i store tønner som holder det flytende. Det beskytter også rimelig bra mot bjørn (lukt og "angrep") i geografier der dette er en faktor. 

Dette tipset har vi nå tatt med oss og er i gang med uttesting av en pakktønne på 3,6 liter som vi har anskaffet fra Alfa Fritid til den ikke urimelige sum av kr 199,-. Førsteinntrykket er at den er laget av et særdeles solid materiale med et solid lokk. Gjengene på lokket er gode, og lokket kommer også med en innfestet pakning som sikrer vanntetthet. Lokket har også utstikkende "håndtak" som gjør det lettere å skru til og åpne.

Tønna passer dessverre ikke ned i dagluka på en NDK Romany, men den går fint oppi rommet foran og bak. Det fine er at når den er anbrakt oppi luka, så kan den skyves til der du ønsker den, og der vil den ikke velte på grunn av høyden. 

Vi tenker å bruke den til de tingene vi ALLTID har med oss ut likevel så som førstehjelpsutstyr, utstyr til reparasjon, fyrtøy, etc. 

Testen starter nå, og vi kommer tilbake med flere erfaringer så snart vi har prøvd den over litt tid. Det er verd å merke seg at tønnen er produsert av Curtec og er laget primært for lagring og skipning av medikamenter, etc. Fordi den er dermed er underlagt særegne regulatoriske krav til soliditet og vanntetthet, har vi håp om at dette kan bli en riktig bra løsning. Fortsettelse følger!